alkisah pt3

pung pang pung pang... selesai sudah jodoh aku dengan d3000. entah macam mana, masa cuti foundation aku tergerak nak beli d70. hmmm.. susah jugak nk buat decision nih.. tapi apedahal, semua tu boleh kalau kau nak kan. ;) iklan punya iklan, lastly cikgu sekolah aku jugak yang beli. harga pulak cukup2 ntuk angkat body d70. berat jugak nk beli yelah, bukan senang nk dapat d3000. lastly kena jual. tapi kalau takde hijrah, xde perubahan. ;) sebab sayang punya pasal, aku jual body d3000 saje. lens aku tak jual. nak simpan. :'D 
lepas je dapat d70, aku terus terkejut dengan hasil sooc. boleh tahan jugak color, memang meletop. ;) pas dah ade d70 nih, mesti nak main 50mm 1.8 kan. apelagi, beli la 50mm 1.8 pulak.. xde lah mahal, sebab aku beli 2nd hand. tapi sakit gak nak memberli.. sobs sobs sobs. 
till now aku guna d70+50mm+1855 , itu saje yang mampu. ;) 

ni lah rupa d70 + 50mm


sekarang meh kita tengok hasil d70 sooc. :) 
ni kitlens sajo.. apedahal?
kit lens lagi... ;) 

A's everywhereeee :D
kalau duk share gambar je, memang berjela jela lah entri ni kan.. cukup lah tu share sikit sikit je dulu. ;) 

p/s: next alkisah pasal filem pulak kot. ;)

 
   




alkisah pt2

Tambahan battery grip dan external flash jadikan kamera ni makin macho. hikhikhik ;)


Alhamdulillah. Lepas abang aku bg battery grip, aku dah beli external flash. Kamera aku jadi makin hensem. Orang pun makin nak dekat sebab aku ada kamera. puihh! Aku belajar lagi , main lighting.. Best bila ada flash ni, macam2 kita boleh buat. ;) Seingat, aku penah cover 3 event jelah dengan kamera ni. 1st gambarconvo lecturer aku, which aku yang offer . Sebab aku tak pernah amek gamabr convo, so aku offer diri sendiri ntuk amek gamabr convi lecturer aku. thansk miss atie. ;) 2nd , time aku cover ntuk kak Mango punya convo. Last skali which aku rasa big event jugak, cover ntuk Foundation of Law Annual Dinner ...
convo lecturer gua.
p/s:abaikan rambut gua. -.-
time dinner ;) 
haaaa, tulah kot rasanye event yang aku cover. entri lepas ni akan ada part sedih sikit.... er sedih banyak... :'D

alkisah pt1

CINTA PERTAMA

*credit to nazirul*

Sejak dari form 4 jiwa aku dah sikit sikit jatuh cinta dekat kamera. Masa tu rasa hebat gila kalau ada kamera. selalu tgk geng geng majalah sekolah bawak dslr. peh. Masuk form 5 aku berangan nak beli dslr sebijik. Masa ni haram aku xtau kejadah kamera semua ni.. Aku jadi makin semangat bila someone kat sekolah aku kerek gila bila aku nk usha kamera dia. FINE! Kau mampu aku tak mampu kan. Dan aku tak pernah terpikir mampu beli kamera. sampailah aku dah dapat result spm. Time ni semangat nak memiliki dslr makin membuak. Buat la research dulu. Faham fungsi fungsi dslr. Time ni aku duk usha nikon d3000 je. Sebab yang ni entry level yang murah dan bg aku blh la nak beli. Forum pertama yang aku join fotomedia.com. Banyak jugak aku sedut ilmu dari situ. Dari brader ijam, duku, mangkor dll (xlarat nak sebut) berbekal sikit duit aku kumpul... Family ada topup sikit(susah jugak nak yakin kan mak aku. macam macam cara aku guna nak pujuk) akhirnya aku berjaya beli nikon d3000. Time ni kemain sayang . Hari hari duk bawak. Hari hari duk prektis tekan. Biasa lah kan, bila baru baru pegang kamera ni, semangat lain sikit. rasa nak buat job bagai. padahal gambar kelaut. hahaha . Masa ni sibuk lah nak cari watermark. Banyak gak watermark aku guna. lensamfm, anakmokhtar, fitrimokhtar dll. Nak cerita panjang pun tak guna. ni sikit gambar, masa aku mula mula pegang kamera. enjoice







*semua ni hasil dari nikon d3000 + 18-55 . 

Masa aku buat foundation kat UiTM baru mampu beli flash light. cerita nak dapat kan flash tu pun berliku jugak. time kasih kat Naqib aka Toi sebab sudi teman kan aku beli flash tu. :) Lepas dah ade flash ngan battery grip, aku makin aktif amek gambar. macam macam aku snap. Aku bc, aku try. tak dapat try sampai dapat. :) 

Cukuplah sampai kat sini dulu. aku pun dah ngantuk nak menaip. selamat malam.