I can be your hero
:')


♥u
awek punya pasal kan. :)

Kau

Kau getar-kan nafas nafas ku,
Kau parkinson-kan sendi sendi aku,
Kau freeze kan aku,
Kau curi partikel partikel jantung hati ku,
Kau buta kan pandangan ku untuk melihat!
Yaaa, melihat jelitawan lain.
Hanya kau....
Hanya kau mampu terbangkan aku bersama molekul molekul di udara
Dan Kau,
Penyebab jiwa kacau..
Kau,
Jangan hilang lagi dalam kabut cilaka dunia
Aku tak sanggup lagi.
TAK SANGGUP.

Aku nak jiwang.

Apa jadahnya tiba tiba nak berjiwang bagai nih. Ahhhh. ape ade hal. Yedop? 


comel kan? Memang hensem lah pakai ni, tupun kalau awek/boipren hangpa hotsetap la kan. Kalau yang hotsentap tu baik campak lombong jer... 
"eww broo, geli la pakai baju sama nii.."
"ni mesti beli satu percuma satu.."
"romantik lettew"
"pirahhhh, bajet nye!"
soo Malaysian rite. haaa, ni lah orang kite, memang tak boleh tengok orang lain happy. Ada jer suara suara sumbang. Ateee, kalau kome dah cemburu, cari lerr awekkk.. Jangan duk ngumpat orang jer. Satgi kene kokak baru tahuuu.. 
Yang sebenarnya couple ouple yang pakai baju sama tu bukan apaa, saja nak suh sesape yan forever alone tuh rasa butt-hurt. (gelaksetansikit)
Dah dah, yang duk tak puas hati kat couple yang pakai baju sama tu satu jer pesanan aku, "YANG HANGPA NAK KECOH PESAL??LANTAK P DIAORANG LAH NAK PAKAI BAJU SAMA"


p/s: Aku pun ingat nak beli lah sepasang. Yelah, nak jugak berjiwang. :p

PM -.-"

PM=prime minister/perdana menteri
best ke jadi PM? best woii, wa cakap lu. Kalu nak buat apa apa senang jer. Lu PM beb. Dah macam GOD kat dunia. Ape de hal. yedok? Ceh, aku bukan nak melalut jadah apa pasal PM nih.. ni haa nak tunjuk sikit PM kita nih.. punya lah busy kan. :) wa caya lah sama lu. 

ni lah antara tweet tweet DSNR. Tunjuk sikit dah la kan. Takkan nak screen capture semua tweet dia. Jadahnyaaa.. -.-

So, sebagai rakyat yang prihatin, aku pun reply lah tweet beliau....:


troololol..... hambik setempek. MARTABAT BAHASA konon. keh keh keh.

p/s: er, kena ISA tak? wakaka

wake up call

hambik kau setempek
baru nak sedar ke?
baguslah. 
nasib baik sedar
"better late than never"

p/s: insaf (mata ke atas, tangan ke dada)

Goda

memang manusia tak tahan di goda

Konspirasi?

HOI! 
Sial kau..
Konspirasi jahanam si bedebah.
Yaaa, si bedebah perut buncit 
Penuh dengan duit haram.
Jijik lagi dari daging babi salai
Buta hati, buta mata, buta semuanya! 
Golongan marhaein terus di lenyek, dipijak, ditenyeh
Hilap lenyap suara dalam arus si bedebah
Aku harap sibedebah yang haram jadah 
JATUH. Jatuh tergolek tak berdaya bangkit.!

p/s: TAKPUASHATI!

ADTR

-JOSHUA W. -NEIL W. -JEREMY M. -ALEX S. -KEVIN S.
Hangpa nak cakap apaaa? Band nih memang berhantu weh. Try lah dengar lagu depa. Konpem layan. Bak mai aku suggest lagu depa yang boleh buat hangpa meroyan;
*dah link ke youtube, kalau rasa nak kena rasuk klik la. Konfem terus jatuh cinta. 

ADTR nih group dari EMERIKA nuun. Nak spesifik lagi dari OCALA, FLORIDA. Di founded oleh Tom Denny(gitarist) + Bobby Scruggs(drummer) . Laa ni dua ekoq ni dah keluar. Malas nak citer lah kan. (google jer la -.-) 
dah laa, malas dah nak merapu. adios~
nah layan ni:

Mangkat

JACK, SAMUEL and NICOLAS no longer exist in this world. They leave me without saying goodbyes....
R.I.P

Yu ai Ti Em

Maaf aku malas nak menulis pasal Yu ai Ti Em. maaf maaf maaf. So, tiada sambungan selepas entri ini . Yang terbengkalai untuk sekian kali nya. Maaf sekali lagi. 

Jack, Samuel, Nicolas, Summer and Autumn.

Jack, Samuel, Nicolas, Summer and Autumn. Perh, orang sekarang. Nama nak market jer. Memang taknak kalah lah kan. Bagus bagus. Itu yang kita mahu, sedikit pemikiran yang di luar kotak. 


Awok sebenonye dah malas nok bercerithe. Oleh kerane miyke dah bertanya terpakse lah awok bercerithe...

Tengok pada nama kafirat yang tertera, jelas ada 3lakilaki dan 2gadis. Walaupun jantina korang agak meragukan, tapi apa ada hal. Chillex sudah.. Okay, moh leh kite mulee..

  • Jack dan Autumn, aku rasa depa kembaq. Depa ada rupa paras yang hampir sama. Walaupun lain bapak lain mak. (fak, aku rasa bapak korang memang ada skandal luar nikah lah.. pffft!) Teori kedua mengatakan mereka nih kembar yang terpisah masa kat bilik bersalin. ish ish ish, sedih lah syiall kisah hidup hangpa. Boleh buat telenovela dekat slot akasia. 
  • Samuel paling cool. Sebab dia ada abiliti untuk meng-transform-kan diri nya. ala ala, tranformer.. Eh jadahnye kau nak jadi robot?? -.- Nampok beno menipunyee.. Ekceli Samuel nih boleh tukar tukar color jer. Tak lebih dari tu ya adik adik. Jangan lah obses dengan transformer sangat. 
  • Nicolas nih aku rasa dia kurang hormon testosteron, sebab dia paling kecik. Dan maybe faktor itu membuatkan tumbesaran Nicolas agak terbantut.. *weh mak lu bagi makan apa hahh? Oh mungkin jugak Nicolas dilahirkan tak cukup bulan. haaa, yang tu kite tak tahu. 
  • Summer, punyai pakej yang lengkap. Yeahh, komplet set lah senang cite. Dan gayanye memang tak ubah macam primadona yang gemar berpelesaran di kelab kelab dangdut. *dangg! Memang hi-maintenance lah kan.. kah kah kah.
Tatt taraa tatt tatt taraaa.. Mempersembahkan Jack, Samuel, Nicolas, Summer and Autumn. 

comel tak comel tak..? homaiii, toksah lah duk puji depa nih, nanti kekwat pulak.. Depa nih bukan boleh bagi muka sangat pun. hikhikhik. 


Sekian laporan pada kali ini. :)


p/s: maaf kelasmate, tak dapat hapdet lagi Yu ai Ti Em (kelasmate version). sedikit ketandusan idea. maaf maaf maaf. :( 

Yu ai Ti Em (kelasmate version) pt 1

Bismillahhirrahmanirahim (amik berkat sikit eh)

Meh adik kakak abang makcik pakcik atuk nenek jiran sebelah duduk rapat meh. Ni nak ceghita kat hangpa sikit pasal Yu ai Ti Em ni haa.. Dengar kata result nak mai dah weii, tapi haih aku tak buat lagi entri pasal kelasmate nih. Aku tahu mu tunggu entri ni, yedopp? =D *semua duk tulih pasal kelas aku pun tulih la jugop. 

taraaaa...! ni lah kelasmate aku. tak ramai pun 32 jer. 3hotTOUGH dan 29suamsetaff. hehehe
LWA01C/LWA02C
*2org takda dalam gambar. Amal and Ida


Barisan pertama(dari kiri kekanan)
Laila - Kecik molek suka senyum orang nya. Kalau lecturer lambat masuk dia lah satu satu nye student yang maintain jer duk tenung buku. *aii, ada gambar boipren ke?? :p wa cayalah sama lu laila. momentum AWAK(kena guna awak sebab Laila baik + comel) dari sem 1 sampai sem 2 sama jer. dan makin meningkat. Kadang suka sakat Laila nih, sebab dia senyap jer. Kalau kacau dia , dia senyum jer. *your smile make us melt! :p

Aqmar - Asisten kelas rep utk sem 1. Garang weh, takut aku nak tegur. Sebab apa? Sebab aku ingat lagi kau pernah bertekak dengan Adila masa sem 1 dekat c5... waaa~ bergegaq weh c5 masa tuh.. Tapi kan tapi kan lepas lama kenal kau ni tak la garang sangat. hehe :D     

Tira - eh sem satu kita tak tegur sangat kann... isk, maklum la aku ni pemalu. ^_^ masuk sem 2 baru start nak tegur n gurau gurau yek. Takpa laa.. Oh, kau rajin buat past year questions and aku rajin fotostat. Terima kasih...! 

FNW - hai yu. Masew sem 1 kan titew selaluw lepawk dekawt menaraw yu. keluar dinner ramai2 dekawt seven lepas tu lepawk dekat kompleks sukan.. Then ada something happen... :'( Masuk sem 2 titew jadi baik balik kan. (eh, sem 1 aku pun baik kat hang) titew sukew tengok awak meng-bimbo-kan diri. haha. weh, I rindu dowh, nak breakfast and lunch sama sama.. :'( oh FNW ni dah mcm adik lelaki aku. haha . laff yu biacth!*sajew tulis ala gewdiks sebab nak suruk anak <s>tahir</s> wazer ni rase nak muntah hijau pekat punyaaa!


Zue - alaaa, aku tak tahu nak tulis apaaa... -.- yelah kita tak rapat sangat kan. Tapi yang aku tau kau nih baik. Sorry sebab tak dapat nak kenal kau dengan lebih lanjut. haha. :D

Siti - Gadis ayu penari kebangsaan .. (nampok bebeno geng Usop ni *sila kelik link tersebut) Rasanya Siti dah tau kan nak cakap apa. Sama jer macam apa yg dicakap masa dekat mekdi aritu.. :) *seriously masa ni tgh bygkan Siti gelak dan buat muka bila Aisya main tengkuk Siti. hahaha

Siti Hadijah - alaaa, kau pun tak rapat sangat dengan aku. :'( Tapi takpa lah kan, aku harap kau terus sukses. Akan ku kenang kau dalam doa makan ku.. hehehe. :p

Hidayah - eh, si peminat korea nih. memang fanatic gila kan. hahaha. Hang selalu butthurt dengan aku sebab aku boleh buat slang Kedah tapi hang tak boleh buat slang Ganu.. weeee~ :p bangga weh. oh, kau ni kaki gosip jugak ye... hehehe..

Hazwani - haaa, ni lagi sorang budak kecik molek dalam kelas aku. Sem 1 agak diam jugak budak ni. Masuk sem 2 okay lah. Boleh gurau gurau kan. tapi wa cakap lu sekali dia pegi depan ntuk cakap, toksah lah kome kaco, dah mcm debat pulak aih. :D

Sakinah(kakak) - Kienahhhh!!! Aku rindu nak sakat ko. haha.. lawak weh muka ko bila kena sakat.. ehem, kau diet tak makan ayam lagi kee?? tosah lah diet diet ni. tak baik untuk kesihatan. :p weh, thanks alot sebab selalu share makanan kat kelas. ♥ ko. hehe. *tapi aku risau gila tiap kali kau bawa pisau kat kelas sebab nak potong kek. taktau kenapa.. -.-


sekian laporan saya pada pagi ini. memandang kan saya perlu menyiapkan kerja lain, saya terpaksa membahagikan Yu ai Ti Em (kelasmate version) kepada 3 bahagian. pt1 , pt2 and pt3. 
*segala yang tertulis adalah dari apa yang aku lalui sendiri sepanjang bersama korang semua. sepuluh jari disusun dan glove disarungkan untuk memohon maaf jika ada terkasar dan terguris hati...


to be continue~