photoblog

hello guys. come visit my new blog. this gonna be my official photoblog. have a look. :)

LCA+ special edition


i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!i want this!

duit,
ya, kau begitu murah.
boleh dibeli dengan wang ringgit.
mana letak harga maruah kau ?
kau patut malu........
sakit luar orang nampak , sakit dalam siapa yang tau ?

apa yang kata hati salah, selalu perbuatan menyatakan benar......

politikus

politik + tikus maka terhasil lah politikus. entah lah aku rasa rakyat malaysia terlalu hebat dlm politik. semua benda harus terpalit dengan politik, kalau boleh seluar dalam koyak pun nak di politikkan. bosan betul....

maaf

lama tak update kan? apa boleh buat. kalau dah malas. Tumblr pun x ter-update. ni dah start sem 2. lagi lah malas.. hmmm... alhamdulillah, lepas jugak aku masuk sem 2 ni. takde repeat paper. tapi still x dapat DL. nak buat macam mana. usaha sikit, hasil pun sikit lah. aku redha. asalkan takde repeat paper. terkadang aku jealous tengok kawan yang dapat DL. tak kira lah dari course mana.... biasalah tu.. takpe, aku cuba lebih utk sem 2 ni. hopefully can get DL. abah, mak i will make u proud. :) 
terima kasih sebab masih follow blog ni walau takde update. insyaAllah akan ada entry terbaru sikit masa lagi . :) 

alkisah pt3

pung pang pung pang... selesai sudah jodoh aku dengan d3000. entah macam mana, masa cuti foundation aku tergerak nak beli d70. hmmm.. susah jugak nk buat decision nih.. tapi apedahal, semua tu boleh kalau kau nak kan. ;) iklan punya iklan, lastly cikgu sekolah aku jugak yang beli. harga pulak cukup2 ntuk angkat body d70. berat jugak nk beli yelah, bukan senang nk dapat d3000. lastly kena jual. tapi kalau takde hijrah, xde perubahan. ;) sebab sayang punya pasal, aku jual body d3000 saje. lens aku tak jual. nak simpan. :'D 
lepas je dapat d70, aku terus terkejut dengan hasil sooc. boleh tahan jugak color, memang meletop. ;) pas dah ade d70 nih, mesti nak main 50mm 1.8 kan. apelagi, beli la 50mm 1.8 pulak.. xde lah mahal, sebab aku beli 2nd hand. tapi sakit gak nak memberli.. sobs sobs sobs. 
till now aku guna d70+50mm+1855 , itu saje yang mampu. ;) 

ni lah rupa d70 + 50mm


sekarang meh kita tengok hasil d70 sooc. :) 
ni kitlens sajo.. apedahal?
kit lens lagi... ;) 

A's everywhereeee :D
kalau duk share gambar je, memang berjela jela lah entri ni kan.. cukup lah tu share sikit sikit je dulu. ;) 

p/s: next alkisah pasal filem pulak kot. ;)

 
   




alkisah pt2

Tambahan battery grip dan external flash jadikan kamera ni makin macho. hikhikhik ;)


Alhamdulillah. Lepas abang aku bg battery grip, aku dah beli external flash. Kamera aku jadi makin hensem. Orang pun makin nak dekat sebab aku ada kamera. puihh! Aku belajar lagi , main lighting.. Best bila ada flash ni, macam2 kita boleh buat. ;) Seingat, aku penah cover 3 event jelah dengan kamera ni. 1st gambarconvo lecturer aku, which aku yang offer . Sebab aku tak pernah amek gamabr convo, so aku offer diri sendiri ntuk amek gamabr convi lecturer aku. thansk miss atie. ;) 2nd , time aku cover ntuk kak Mango punya convo. Last skali which aku rasa big event jugak, cover ntuk Foundation of Law Annual Dinner ...
convo lecturer gua.
p/s:abaikan rambut gua. -.-
time dinner ;) 
haaaa, tulah kot rasanye event yang aku cover. entri lepas ni akan ada part sedih sikit.... er sedih banyak... :'D

alkisah pt1

CINTA PERTAMA

*credit to nazirul*

Sejak dari form 4 jiwa aku dah sikit sikit jatuh cinta dekat kamera. Masa tu rasa hebat gila kalau ada kamera. selalu tgk geng geng majalah sekolah bawak dslr. peh. Masuk form 5 aku berangan nak beli dslr sebijik. Masa ni haram aku xtau kejadah kamera semua ni.. Aku jadi makin semangat bila someone kat sekolah aku kerek gila bila aku nk usha kamera dia. FINE! Kau mampu aku tak mampu kan. Dan aku tak pernah terpikir mampu beli kamera. sampailah aku dah dapat result spm. Time ni semangat nak memiliki dslr makin membuak. Buat la research dulu. Faham fungsi fungsi dslr. Time ni aku duk usha nikon d3000 je. Sebab yang ni entry level yang murah dan bg aku blh la nak beli. Forum pertama yang aku join fotomedia.com. Banyak jugak aku sedut ilmu dari situ. Dari brader ijam, duku, mangkor dll (xlarat nak sebut) berbekal sikit duit aku kumpul... Family ada topup sikit(susah jugak nak yakin kan mak aku. macam macam cara aku guna nak pujuk) akhirnya aku berjaya beli nikon d3000. Time ni kemain sayang . Hari hari duk bawak. Hari hari duk prektis tekan. Biasa lah kan, bila baru baru pegang kamera ni, semangat lain sikit. rasa nak buat job bagai. padahal gambar kelaut. hahaha . Masa ni sibuk lah nak cari watermark. Banyak gak watermark aku guna. lensamfm, anakmokhtar, fitrimokhtar dll. Nak cerita panjang pun tak guna. ni sikit gambar, masa aku mula mula pegang kamera. enjoice







*semua ni hasil dari nikon d3000 + 18-55 . 

Masa aku buat foundation kat UiTM baru mampu beli flash light. cerita nak dapat kan flash tu pun berliku jugak. time kasih kat Naqib aka Toi sebab sudi teman kan aku beli flash tu. :) Lepas dah ade flash ngan battery grip, aku makin aktif amek gambar. macam macam aku snap. Aku bc, aku try. tak dapat try sampai dapat. :) 

Cukuplah sampai kat sini dulu. aku pun dah ngantuk nak menaip. selamat malam. 
Haish. dah lama bebenor tak update kat sini. bukan xde masa tapi malas nak menaip. ;) insyaAllah , lepas ni aku aktif balik menulis. maybe akan banyak berkisar mengenai hidup aku dengan kamera. :) sekian...

kalau dah hobby ♥

Atas ke bawah;
1. Chot
2. Eryssa
3. (x register lagi)
4. (x register lagi)
5. Eika

*fujica ax5 not in picture.

Pejam celik pejam celik dah nak dekat 2 tahun aku main camera. :) dolu dolu aku pernah memiliki nikon d3000. perhh, time tu punya la sayang camera tu smpai nekad cakap taknak jual. alih2 dah setahun pakai (er, hmpir setahun) aku jual ntuk beli d70. why d70? sebab tu je aku mampu beli. T_T  
dalam 2 tahun ni sempat la buat 2,3 job. job kecik kecik jer. x mampu nak amek job besar. sebab aku malas bab editing. tapi kalau editing ntuk kepuasan sendiri takpe. 
main kamera duit habis? haa, memang pun. kadang bila ko dah minat habis bnyk mana pun x kesah. aku belum tahap tu lagi la. yelah aku mane ade sumber kewangan yang kukuh. xde org nak jadi sugarmummy aku. sedih kan . #eh. tapi puas la bila ko kumpul duit lama lama ntuk beli something, pastu dpt ape yg ko nak. haaa, nikmat tu lain skit woihh... 

hmmm, tu je lah nak cakap pasal hobby aku nih. xde menarik punn.. biasa jer. next entry mungkin pasal kamera je lah kot. sebab dah xtau nak update ape. hehe 

adios~

Rezki...

penat. satu jer aku boleh cakap. seriously time ni aku rasa diaorang ber siap siap nak kelaut. (tak sure sgt, sbb kalau baru balik mesti ada ikan) time puasa, panas, dahaga... perh, salute laa.. tabik spring!

My best shoot 1st-19th Ramadhan

Last update 25th July. Almost a month. Hmmm. Bukan tiada cerita, cuma energi tiada malas tahap dewa.... Okay, malas nak taip panjang panjang (chaaiittt! malas lagi). Hmmm, ni nak share photos sepanjang 19 hari menahan lapaq dahaga. Takde la lawa mane punn. Saje menggedik nak share. Eh? 

#1 - Mati
ni gambar dari Projekct Ramadhan 
yang sobonarnya, aku tak suka gambar ni masa 1st time tengok dekat lcd camera, dan yang sadisnya, hampir didelete. Thanks god, aku tak delete. Dah masuk laptop, naice pulak. ^_^

#2 - The beauty of blur
emm, yang ni istimewa sebab BLUR. ;)

#3 -  Nature is the art of God
yang ni paling hot. Banyak mendapat sambutan (hahaha) 6th Ramadhan, right after sahur aku edit gambar ni. Kasi tone, lighting yang menarik. Lama jugak bertapa depan laptop. HAHAHA. and BERBALOI lahhh. :)

#4 - LOST
Baru belajar freelensing. A bit depressed sebab still tak dpt gambar yg menarik guna style freelensing. :(  I named this photo 'Lost' Im totally lost when doin this. :'(

#5 - Tiada lama tiada baru
My 1st slr camera. Bought this at Lowyat.net. Not funtion. I thought can repair it by DIY , but then didnt found any tutorial on web. LOL. ask shop how much to repair this, x_x damn, estimated cost around 150-200.

#6 - "Life is like a good black and white photograph, there's black, there's white, and lots of shades in between." -Karl Heiner
Shoot this using D70 + EBC X-FUJINON 55mm f1.6 , reversed and handheld. PP using VIEWNX+PHOTOSHOP+PHOTOSCAPE. somehow somewhat, I ♥ thissss.. 

#7 - "...."
Still figure out how to make better picture using freelensing style. :( I hope this one better than before. 


Nahh, bosan kan gambar gambar aku. :( Hmmm, hope can do better than this. arghh.. 

notakaki: Projekct Ramadhan seem like i cant finish what i start...  :\







tiada tajuk

Satu purnama tiada khabar tiada berita. Bukan mati bukan lenyap. Hanya dihambat kesibukan dan ke-lost-an idea untuk menulis... Segala partikel dan molekul energi akan berkumpul dan satu entri akan di cipta. Seribu kemaafan dipinta. 
bodoh! kalau aku ada kuasa aku tak block website utk download. better block PORNO site! bodoh bodoh bodoh!!


#nook harooommm!
What is a word made up of 4 letters yet is also made up of 3. Although is written with 8 letters, and then with 4. Rarely consists of 6, and never is written with 5?

#tumblr

SukaDuka

"Dua perkataan yang dibezakan dengan satu huruf...."
Kalau gembira jangan over sangat. Simpan sikit untuk hari sedih. At least ada bekal gembira walau 1% sekali pun. :) Setiap perancangan tak semestinya berjaya, bersedia untuk something yang unexpected....


p/s: terimakasih :')

twitter

gah! jangan add twitter aku kalau sekadar nak penuh kan follower(s) dan harap aku follow kau balik. JANGAN HARAP!  twitter tempat aku release tension, certain people jer aku follow dan approve.
CAPICE?!

#lawmemories




@farahwootwoot buat aku rindu zaman foundation law. :')

it was so fantastic!
wish it will happen in real life.


p/s: it will :)
Kau tak kenal dia. Hanya bersemuka di FB. Takkan hati budi dikenali di FB. Come on dude. Bukak mata Bukak hati. She's not like what you expect.

Au zubillah himinashsyaitan nirrajim ... bismillahirrahmannirrahim

"Every soul will taste death, and you will only be given your [full] compensation on the Day of Resurrection. So he who is drawn away from the Fire and admitted to Paradise has attained [his desire]. And what is the life of this world except the enjoyment of delusion." -Ali Imran 185

p/s: maaf kira ejaan salah.(tittle)
aku suka tengok perempuan pakai baju lelaki

#turnon
Bangsat kau. ptuuiihh! 
Harapan palsu demi palsu kau tiup ke roh aku. 
Akhir nya kau masih seperti dulu. sial!
Ini mungkin harga yang harus aku bayar.

apakah?

dua dua sakit. nice lah. memang sehati ber-sakit-an lah kann.. -.-

......

Sial. Bagi aku idea. Aku nak berkarya.
sekian terima kasih

support member

Kinda need your help to support Mona Lyssa Band

1st LIKE this page on FB: http://www.facebook.com/WIOEvents
2nd LIKE this video: http://www.facebook.com/video/video.php?v=10150172369097701&oid=187742957928876&comments

nahhh, youre super awesome if you done this :)

......

Kereta vs. Lorry 
Agak parah dengan kepatahan dan kelukaan di beberapa bahagian badan. Momentum perlanggaran Grand Livina dengan Lori Treler boleh buat kucing kucing yang tengah orgasm lari menyorok... Kesan pelanggaran, mungkin menjadi penghuni ICU satu purnama, dan trauma kekal.
Disaat entri ini di garap, kesan kesan nya masih terasa.....



p/s: mimpi hanya mainan. tapi perlu serius kadangkala

Enough

Penat okay. PENAT. Please jangan kacau mimpi aku lagi. Your'e such a bullshit. I wish i dont ever know you.

p/s: perkara lama jangan dikenang.... 
I can be your hero
:')


♥u
awek punya pasal kan. :)

Kau

Kau getar-kan nafas nafas ku,
Kau parkinson-kan sendi sendi aku,
Kau freeze kan aku,
Kau curi partikel partikel jantung hati ku,
Kau buta kan pandangan ku untuk melihat!
Yaaa, melihat jelitawan lain.
Hanya kau....
Hanya kau mampu terbangkan aku bersama molekul molekul di udara
Dan Kau,
Penyebab jiwa kacau..
Kau,
Jangan hilang lagi dalam kabut cilaka dunia
Aku tak sanggup lagi.
TAK SANGGUP.

Aku nak jiwang.

Apa jadahnya tiba tiba nak berjiwang bagai nih. Ahhhh. ape ade hal. Yedop? 


comel kan? Memang hensem lah pakai ni, tupun kalau awek/boipren hangpa hotsetap la kan. Kalau yang hotsentap tu baik campak lombong jer... 
"eww broo, geli la pakai baju sama nii.."
"ni mesti beli satu percuma satu.."
"romantik lettew"
"pirahhhh, bajet nye!"
soo Malaysian rite. haaa, ni lah orang kite, memang tak boleh tengok orang lain happy. Ada jer suara suara sumbang. Ateee, kalau kome dah cemburu, cari lerr awekkk.. Jangan duk ngumpat orang jer. Satgi kene kokak baru tahuuu.. 
Yang sebenarnya couple ouple yang pakai baju sama tu bukan apaa, saja nak suh sesape yan forever alone tuh rasa butt-hurt. (gelaksetansikit)
Dah dah, yang duk tak puas hati kat couple yang pakai baju sama tu satu jer pesanan aku, "YANG HANGPA NAK KECOH PESAL??LANTAK P DIAORANG LAH NAK PAKAI BAJU SAMA"


p/s: Aku pun ingat nak beli lah sepasang. Yelah, nak jugak berjiwang. :p

PM -.-"

PM=prime minister/perdana menteri
best ke jadi PM? best woii, wa cakap lu. Kalu nak buat apa apa senang jer. Lu PM beb. Dah macam GOD kat dunia. Ape de hal. yedok? Ceh, aku bukan nak melalut jadah apa pasal PM nih.. ni haa nak tunjuk sikit PM kita nih.. punya lah busy kan. :) wa caya lah sama lu. 

ni lah antara tweet tweet DSNR. Tunjuk sikit dah la kan. Takkan nak screen capture semua tweet dia. Jadahnyaaa.. -.-

So, sebagai rakyat yang prihatin, aku pun reply lah tweet beliau....:


troololol..... hambik setempek. MARTABAT BAHASA konon. keh keh keh.

p/s: er, kena ISA tak? wakaka

wake up call

hambik kau setempek
baru nak sedar ke?
baguslah. 
nasib baik sedar
"better late than never"

p/s: insaf (mata ke atas, tangan ke dada)

Goda

memang manusia tak tahan di goda

Konspirasi?

HOI! 
Sial kau..
Konspirasi jahanam si bedebah.
Yaaa, si bedebah perut buncit 
Penuh dengan duit haram.
Jijik lagi dari daging babi salai
Buta hati, buta mata, buta semuanya! 
Golongan marhaein terus di lenyek, dipijak, ditenyeh
Hilap lenyap suara dalam arus si bedebah
Aku harap sibedebah yang haram jadah 
JATUH. Jatuh tergolek tak berdaya bangkit.!

p/s: TAKPUASHATI!

ADTR

-JOSHUA W. -NEIL W. -JEREMY M. -ALEX S. -KEVIN S.
Hangpa nak cakap apaaa? Band nih memang berhantu weh. Try lah dengar lagu depa. Konpem layan. Bak mai aku suggest lagu depa yang boleh buat hangpa meroyan;
*dah link ke youtube, kalau rasa nak kena rasuk klik la. Konfem terus jatuh cinta. 

ADTR nih group dari EMERIKA nuun. Nak spesifik lagi dari OCALA, FLORIDA. Di founded oleh Tom Denny(gitarist) + Bobby Scruggs(drummer) . Laa ni dua ekoq ni dah keluar. Malas nak citer lah kan. (google jer la -.-) 
dah laa, malas dah nak merapu. adios~
nah layan ni:

Mangkat

JACK, SAMUEL and NICOLAS no longer exist in this world. They leave me without saying goodbyes....
R.I.P

Yu ai Ti Em

Maaf aku malas nak menulis pasal Yu ai Ti Em. maaf maaf maaf. So, tiada sambungan selepas entri ini . Yang terbengkalai untuk sekian kali nya. Maaf sekali lagi. 

Jack, Samuel, Nicolas, Summer and Autumn.

Jack, Samuel, Nicolas, Summer and Autumn. Perh, orang sekarang. Nama nak market jer. Memang taknak kalah lah kan. Bagus bagus. Itu yang kita mahu, sedikit pemikiran yang di luar kotak. 


Awok sebenonye dah malas nok bercerithe. Oleh kerane miyke dah bertanya terpakse lah awok bercerithe...

Tengok pada nama kafirat yang tertera, jelas ada 3lakilaki dan 2gadis. Walaupun jantina korang agak meragukan, tapi apa ada hal. Chillex sudah.. Okay, moh leh kite mulee..

  • Jack dan Autumn, aku rasa depa kembaq. Depa ada rupa paras yang hampir sama. Walaupun lain bapak lain mak. (fak, aku rasa bapak korang memang ada skandal luar nikah lah.. pffft!) Teori kedua mengatakan mereka nih kembar yang terpisah masa kat bilik bersalin. ish ish ish, sedih lah syiall kisah hidup hangpa. Boleh buat telenovela dekat slot akasia. 
  • Samuel paling cool. Sebab dia ada abiliti untuk meng-transform-kan diri nya. ala ala, tranformer.. Eh jadahnye kau nak jadi robot?? -.- Nampok beno menipunyee.. Ekceli Samuel nih boleh tukar tukar color jer. Tak lebih dari tu ya adik adik. Jangan lah obses dengan transformer sangat. 
  • Nicolas nih aku rasa dia kurang hormon testosteron, sebab dia paling kecik. Dan maybe faktor itu membuatkan tumbesaran Nicolas agak terbantut.. *weh mak lu bagi makan apa hahh? Oh mungkin jugak Nicolas dilahirkan tak cukup bulan. haaa, yang tu kite tak tahu. 
  • Summer, punyai pakej yang lengkap. Yeahh, komplet set lah senang cite. Dan gayanye memang tak ubah macam primadona yang gemar berpelesaran di kelab kelab dangdut. *dangg! Memang hi-maintenance lah kan.. kah kah kah.
Tatt taraa tatt tatt taraaa.. Mempersembahkan Jack, Samuel, Nicolas, Summer and Autumn. 

comel tak comel tak..? homaiii, toksah lah duk puji depa nih, nanti kekwat pulak.. Depa nih bukan boleh bagi muka sangat pun. hikhikhik. 


Sekian laporan pada kali ini. :)


p/s: maaf kelasmate, tak dapat hapdet lagi Yu ai Ti Em (kelasmate version). sedikit ketandusan idea. maaf maaf maaf. :( 

Yu ai Ti Em (kelasmate version) pt 1

Bismillahhirrahmanirahim (amik berkat sikit eh)

Meh adik kakak abang makcik pakcik atuk nenek jiran sebelah duduk rapat meh. Ni nak ceghita kat hangpa sikit pasal Yu ai Ti Em ni haa.. Dengar kata result nak mai dah weii, tapi haih aku tak buat lagi entri pasal kelasmate nih. Aku tahu mu tunggu entri ni, yedopp? =D *semua duk tulih pasal kelas aku pun tulih la jugop. 

taraaaa...! ni lah kelasmate aku. tak ramai pun 32 jer. 3hotTOUGH dan 29suamsetaff. hehehe
LWA01C/LWA02C
*2org takda dalam gambar. Amal and Ida


Barisan pertama(dari kiri kekanan)
Laila - Kecik molek suka senyum orang nya. Kalau lecturer lambat masuk dia lah satu satu nye student yang maintain jer duk tenung buku. *aii, ada gambar boipren ke?? :p wa cayalah sama lu laila. momentum AWAK(kena guna awak sebab Laila baik + comel) dari sem 1 sampai sem 2 sama jer. dan makin meningkat. Kadang suka sakat Laila nih, sebab dia senyap jer. Kalau kacau dia , dia senyum jer. *your smile make us melt! :p

Aqmar - Asisten kelas rep utk sem 1. Garang weh, takut aku nak tegur. Sebab apa? Sebab aku ingat lagi kau pernah bertekak dengan Adila masa sem 1 dekat c5... waaa~ bergegaq weh c5 masa tuh.. Tapi kan tapi kan lepas lama kenal kau ni tak la garang sangat. hehe :D     

Tira - eh sem satu kita tak tegur sangat kann... isk, maklum la aku ni pemalu. ^_^ masuk sem 2 baru start nak tegur n gurau gurau yek. Takpa laa.. Oh, kau rajin buat past year questions and aku rajin fotostat. Terima kasih...! 

FNW - hai yu. Masew sem 1 kan titew selaluw lepawk dekawt menaraw yu. keluar dinner ramai2 dekawt seven lepas tu lepawk dekat kompleks sukan.. Then ada something happen... :'( Masuk sem 2 titew jadi baik balik kan. (eh, sem 1 aku pun baik kat hang) titew sukew tengok awak meng-bimbo-kan diri. haha. weh, I rindu dowh, nak breakfast and lunch sama sama.. :'( oh FNW ni dah mcm adik lelaki aku. haha . laff yu biacth!*sajew tulis ala gewdiks sebab nak suruk anak <s>tahir</s> wazer ni rase nak muntah hijau pekat punyaaa!


Zue - alaaa, aku tak tahu nak tulis apaaa... -.- yelah kita tak rapat sangat kan. Tapi yang aku tau kau nih baik. Sorry sebab tak dapat nak kenal kau dengan lebih lanjut. haha. :D

Siti - Gadis ayu penari kebangsaan .. (nampok bebeno geng Usop ni *sila kelik link tersebut) Rasanya Siti dah tau kan nak cakap apa. Sama jer macam apa yg dicakap masa dekat mekdi aritu.. :) *seriously masa ni tgh bygkan Siti gelak dan buat muka bila Aisya main tengkuk Siti. hahaha

Siti Hadijah - alaaa, kau pun tak rapat sangat dengan aku. :'( Tapi takpa lah kan, aku harap kau terus sukses. Akan ku kenang kau dalam doa makan ku.. hehehe. :p

Hidayah - eh, si peminat korea nih. memang fanatic gila kan. hahaha. Hang selalu butthurt dengan aku sebab aku boleh buat slang Kedah tapi hang tak boleh buat slang Ganu.. weeee~ :p bangga weh. oh, kau ni kaki gosip jugak ye... hehehe..

Hazwani - haaa, ni lagi sorang budak kecik molek dalam kelas aku. Sem 1 agak diam jugak budak ni. Masuk sem 2 okay lah. Boleh gurau gurau kan. tapi wa cakap lu sekali dia pegi depan ntuk cakap, toksah lah kome kaco, dah mcm debat pulak aih. :D

Sakinah(kakak) - Kienahhhh!!! Aku rindu nak sakat ko. haha.. lawak weh muka ko bila kena sakat.. ehem, kau diet tak makan ayam lagi kee?? tosah lah diet diet ni. tak baik untuk kesihatan. :p weh, thanks alot sebab selalu share makanan kat kelas. ♥ ko. hehe. *tapi aku risau gila tiap kali kau bawa pisau kat kelas sebab nak potong kek. taktau kenapa.. -.-


sekian laporan saya pada pagi ini. memandang kan saya perlu menyiapkan kerja lain, saya terpaksa membahagikan Yu ai Ti Em (kelasmate version) kepada 3 bahagian. pt1 , pt2 and pt3. 
*segala yang tertulis adalah dari apa yang aku lalui sendiri sepanjang bersama korang semua. sepuluh jari disusun dan glove disarungkan untuk memohon maaf jika ada terkasar dan terguris hati...


to be continue~

wishlist for b'day

Haremm punyaa cuti. Baru 7 hari rasa macam dah 7 bulan duduk kat rumah. fuck yeah, sumpah bosan! Korang yang duk sibuk nak cuti tuh toksah lah berangan nak cuti sampai 6 months, sumpah akan mati kutu duk kat umah. dem dem dem! So ape kena mengena cuti dengan tajuk entri ni? Takda connection langsung. hahaha. Saja nak mengewdiks dengan uols... (muntah hijau pekat sebab guna ayat tuh) ..
Memandangkan b'day aku dah nak dekat. So aku nak senaraikan lah beberapa item yang menjadi idaman hati nih. Bukan apa, senang sikit korang nak belikan. Takda lah susah susah duk tanya apa aku nak kan... =D

jacket zara
Sial la. Jacket ni buat aku tak boleh tidur malam. Tapi tak beragak lah kan mintak jacket Zara. fuuuuu.. sape nak bagi.. :( oh takpa nama pun wishlist. oh btw, aku pakai size S



*haa, nak salah satu jer.. (still rasa menyesal sebab dulu ada sale kat zara taknak beli. sekarang dah mahal balik. demit!)

set pakaian SUPERMAN
aku pernah ada baju superman dulu. tapi dah buang kat mana ntah. :( and sekarang aku fall in love balik dengan superman. walaupun tak berapa nak layan cerita superman. tapi baju , brief, belt buckle, and cap superman coolll habis doe.. :D once again, aku pakai size S. weeee~


kasut CONVERSE SKU # : 121973
nak niiii!!! sumpah kasut ni ringan giler. dah test haritu. tapi memandang baru beli lagi kasut so, aku letak balik .. ish ish ish. :'( takpa takpa. nanti aku dapat jugak. (eh, konfem konfem jer kan.. -.-) oh lupaa, kasut size 7.5.




camera lomo
Actually dah lama mengidam nak beli lomo ni. Tapi duit selalu jer jadi masalah. Ye tahu, ada lomo yang semurah rm50 tapi aku tak berkenan kat yang tuh.. :( yee, dulu aku dah kumpul duit nak beli lomo, tapi tau tau jer lah kan. duit tu habis kat tempat lain. hehehe.. =D orang duk tanya, "hang dah ada dslr cukup lah" memang lah cik kak cik abang makcik limah oiiii, dengan lomo nih senang sikit aku nak angkut jenjalan, n hasilnya agak superb. ;) nah aku nak lomo smena 8m dengan black and white film
ni link nya: Lomo Smena 8m


aku tulis ni sambil berangan yang puteri raja akan baca... :) oh actually tak harap sangat lah(TIPU, AKU NAK SANGAT BRIEF AND BUCKLE SUPERMAN). saja jer buat wishlist. kalau korang dah selalu follow fitrimokhtar (yang dulu kini dan akan datang) korang tahu lah. dia ni suka buat wishlist. and tak semua wishlist akan tercapai. :) so aku buat wishlist ni bukan nak mintak simpati, saja jer buat sebab dah tak ada idea. :) chill yaa!